أهلا وسهلا بك إلى منتديات حوامل النسائية.
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا
العودة   منتديات حوامل النسائية > المنتديات العامة > قسم التغذية

قسم التغذية جميع الاطباق الرئيسيه أطباق عربية , صينية , هندية , واطباق غربية وجميع أنواع الشوربة .


السمبوسه


مقادير عجينة السمبوسة : لكل 2 كوباية دقيقة مخبوزات 1معلقة طعام نشا ذرة ربع معلقة صغيرة ملح ربع كوباية زيت نباتي في الفود بروسيسر او ...
Like Tree8Likes
  • 2 Post By υм вtℓαα
  • 1 Post By فراشة فلسطين
  • 1 Post By ام ارجواااااان
  • 1 Post By أم ريومه
  • 1 Post By إحساس إمرأة
  • 1 Post By um maloka
  • 1 Post By أم حمودي وعبودي

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع إبحث في الموضوع انواع عرض الموضوع

قديم 04-04-2015, 12:59 PM   المشاركة رقم: 1
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
نائبة المديرة العامـة لـ منتديات حوامل
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية υм вtℓαα

البيانات
التسجيل: Jan 2013
العضوية: 69860
المشاركات: 32,988 [+]
بمعدل : 16.50 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 50
نقاط التقييم: 4234
υм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond repute
 

الإتصالات
الحالة:
υм вtℓαα غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

المنتدى : قسم التغذية
e34 السمبوسه














مقادير عجينة السمبوسة :

لكل 2 كوباية دقيقة مخبوزات
1معلقة طعام نشا ذرة
ربع معلقة صغيرة ملح
ربع كوباية زيت نباتي





في الفود بروسيسر او اعجنيها بايديك بنفس التكنيك حنظيف الدقيق والنشا والملح والزيت النباتي ونشغل المكنة عليهم ولو حتعمليهم بايديك يبقى حتبسيهم زي ما بنبس عجينة الكحك.





حيبقى ده شكلهم زي الرمل المبلول شوية





هنا صورة أقرب






حبدأ نضيف شوية ماية مع العجن المستمر لحد ما العجينة تلم . طبعاً مقدار المية راجع لنوع الدقيق بس لو حتستخدمي دقيق فاخر الكوبايتين دقيق مش حياخدو أكتر من 3/4 كوباية ماية أو أقل شوية .





وده شكلهم بعد العجين بتبقى عندنا عجينة ملساء وناعمة وطرية بس متماسكة زي كدة





ولازم نستمر في العجن لحد ما تبقى عندنا بتشد كدة من غير ما تتقطع






حنلم العجينة على شكل كورة ونرش الدقيق عليها ونحطها في وعاء ونغطيها بالنايلون بشكل كويس علشان ما تنشفش.




نسيب عجينة السمبوسة ترتاح على الاقل ساعتين لو مستعجلة عليها وممكن ليوم كامل . وممكن تعمليها وتسيبها في الثلاجة لتاني يوم مافيش مشاكل . لكن ما تزدش مدة احتفاظها في الثلاجة عن 4أيام .


طبعاً أهم حاجة بعد العجين هو الحشو . ودي حرية شخصية راجعة ليكي احشيها بالي تحبيه انتي وأسرتك بس بالنسبة ليا أروع حشوتين للسمبوسة في الوجود هما (اللحمة المفرومة المعصجة والجبنة البيضا المخلوطة مع بقدونس ونعناع مهما أوصف مش حلاقي حاجة توفيهم حقهم .




وفيه حشوه كمان جربتها بس طلعت رائعة واعتمدها عندي وهي جبنة مزاريلا وجزر مبشور وفلفل بارد متقطع شرائح رفيعة جداً واتأكدي من الملح علشان المزاريلا بيبقى ملحها خفيف . وعلى فكرة أساس السمبوسة هي حشوة البصل وهي حشوة هندية ما أقدرش أوصف لكم جمالها ولازم باذن الله حنفذها و أضفيها على موضوعي ده لاني السمبوسة لا تكمل غير بالحشوة دي .





ودي حشوة الجبنة المزاريلا والجزر والفلفل لما بقت جاهزة .



كدة عجينة السمبوسة بقت جاهزة بعد ما ارتاحت بشكل كويس مدة ساعتين وممكن أكتر كمان






حنحتاج بالأضافة للحشوات الي عندنا شوية دقيق لرش العجينة ونشابة .






وحنحتاج كمان لقطاعات السمبوسة وممكن ببساطة تعمليها بقطاعت البيتزا على شكل مربعات مافيش مشاكل حسب المتوفر عندك او حتى بالكوباية .






وحنحتاج لصواني مرشوشة بالدقيق







بإسم الله نبدأ :
نفرد العجينة بسمك لا تخين ولا رفيع يبقى كويس علشان ما تنسيش حتبقى طبقتين وبينهم حشوة علشان ماتبقاش كلها من جوة عجين.






الفتوكات الي في الخليج حتلاقو القطاعات دول في محلات المواعين العادية او المولات متوفرة في كل مكان تقريباً . وفكرتها انك تاخدي حتة عجينة بنفس مقاسها







وحتحطيها بالصورة دي على قطاعة السمبوسة








وترصي الحشوات بتاعتك وتغطيها بحتة عجينة تانية بالشكل ده







وتدوسي علشها بالنشابة علشان تقفل الحواف كويس وتدينا شكل المثلثات دي







ودي صورة أقرب ليها واتأدي من انها مقفولة كويس







وده شكلها الجميل جدا بعد ما نزلت من الناحية التانية مقصوصة وجميلة والحواف مقفولة .






وبرصهم في الصواني المرشوشة بالدقيق بالصورة دي








وده الموديل التاني والي متوفر بشكل كبير وكل الستات تقريبا عندهم زيه مع اختلاف الموديل . حنقطع بقعر القطاعة الدائرة بالصورة دي





دي صورة أوضح ليهم





هنا بقا يا فتوكات حنحتاج اننا نده الحواف بالماية علشان تلزق كويس وما تفكش مننا أثناء القلي .





وحنحط الحشوات بتاعتنا الي احنا عيزينها بس نراعي ما تزدش عن معلقة طعام ممسوحة بالنسبة للمقاس الكبير . كمان تكون الحشوة في النص مش على الاطراف







ونقفلهم على بعض بالصورة دي علشان الدائرة تقفل وتبقى نص دايرة وتاخذ شكل الفرمة والناحيتين يلزقو مع بعض





ودي صورة أقرب





اية رأيكم في الجمال ده





وحيبقى عندك أحلى سمبوسة في الوجود





وكالعادة بواقي العجينة تلميهم على بعض وترجعي تفرديهم وتكرري العملية الجراحية






وبرضو رصيت الموديل ده في الصواني المرشوشة بالدقيق









وممكن تعلمي الموديل الصغنن أوي ده كنوع من أنواع الحلويات بحيث انك تحشية مكسرات أو زبيب وبعد القلي تحطية في الشربات حيبقى جميل جدا عن تجربة.



المقدار ده يعملك بين 22-25 وحدة سمبوسة حجم وسط وده شكل الكمية كلها .


لو مش عايزين نستخدمها دلوقتي ممكن نفرزها بالطريقة التالية:-
1-ندخل الصواني كدة الفريزر لمدة ساعة




2-ده حيبقى شكلهم حيبقى مجمدين ومحتفظين بشكلهم بطريقة ممتزة جدا






3-حنحطهم في أطباق بلاستك او فوم ونحفظهم في الفريزر






بصو شكلهم مترتب وجميل عشان جمدناهم قبل ما نرصهم فوق بعض فاحتفظنا بالشكل الجميل ونفس الفكرة ممكن تستخدميها مع الكوبيبة الشامي والكوفتة علشان نحافظ على الشكل ودي حاجة مهم جدا جدا بالذات للحجات الي محشية .





طريقة القلي:-
نقلي السمبوسة في زيت متوسط الحرارة ونحاول ما نقلبهاش خالص غير ما الوش الي تحت يحمر ويبقى ذهبي . ولو طازجة حتاخذ حوالي 4دقايق غلى 5 دقايق في الزيت ولو مجمدة بتاخذ وقت أقل من كدة .ونطلعهم على ورق نشاف علشان باقي الزيت ينزل.





بصو شكلهم من قريب مقرمشين والشكل تمام 100% علشان اتبعنا خطوات مدروسة وناجحة





الي بيميز السمبوسة بتاعتي انها بعد القلي بتقى منفوخة كدة ومقرمشة من برى قرمشة جميلة جدا زي البسكويت الناعم اوي ومن جوة طرية ومش معجنة .بصي لما ضغط عليها اية الي حصل






وهنا صورة أقرب كمان






رصيتهم في طبق التقديم وانتو وذوقك والي بتحبيه احنا بنقدمها مع بطاطس مقلية وبتنجان مقلي وسلطة خضراء وبيبقى أحلى غداء .






جربوهااا بنات مقرمششه ولذيذه واللي ماتبي النشا تقدر تشيله من المقادير








من مواضيع υм вtℓαα
توقيع : υм вtℓαα



اللهم اني استودعك اهلي وبيتي وزوجي وبناتي
بسم الله آمنت بالله توكلت على الله ولاحول ولاقوه الابالله
ربى هب لى من لدنك ذرية طيبة انك سميع الدعاء
ربي لاتذرني فرداا وانت خير الوارثين ♥

اللهم اشفي اختي شفاءاً لايغادر سقماً

عرض البوم صور υм вtℓαα   رد مع اقتباس

قديم 04-04-2015, 03:11 PM   المشاركة رقم: 2
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضوة مميزة
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية فراشة فلسطين

البيانات
التسجيل: Mar 2015
العضوية: 97551
المشاركات: 1,010 [+]
بمعدل : 0.84 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 23
نقاط التقييم: 65
فراشة فلسطين will become famous soon enough
 

الإتصالات
الحالة:
فراشة فلسطين غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه




يعطيك العافية تسلم الايادي





υм вtℓαα likes this.

من مواضيع فراشة فلسطين
توقيع : فراشة فلسطين










عرض البوم صور فراشة فلسطين   رد مع اقتباس

قديم 04-04-2015, 09:26 PM   المشاركة رقم: 3
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
VIP
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية ام ارجواااااان

البيانات
التسجيل: Mar 2011
العضوية: 21700
المشاركات: 99,800 [+]
بمعدل : 37.48 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 1050
نقاط التقييم: 12881
ام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond reputeام ارجواااااان has a reputation beyond repute
 

الإتصالات
الحالة:
ام ارجواااااان غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه








υм вtℓαα likes this.

من مواضيع ام ارجواااااان
0 معدلات الحمل بعد ( اطفال الانابيب ) وعوامل النجاح والفشل
0 مكياج عروس مذهل بأنامل عربية .. إختاري ما يشبهك
0 عشرة أمور يجب أن تعرفها عن اللاب توب
0 @ اشتركوا معنا في مسابقة الاشرااف الجديدة نكون فخورات بكن (( اشتركوا الآن )) بالتوفيق
0 (( ملتقى جميع المشرفات )) لطرح الاراء والتشاور مع المشرفات العوام والادارة - بالتوفيق
0 fayez font خط فايز جميل
0 الحمل بتوأم ومعلومات هامه للحامل عن الجنين
0 لماذا أوصت السيدة عائشة رضي الله عنها أن تدفن ليلا ؟
0 مشاركتي في مسابقة اجمل طبق رمضاني ## يارب يعجبكم ##
0 كيف يصمد مكياجك أمام حرارة الصيف؟
0 هل تكرار منشطات المبيض تقلل من الخصوبة فيما بعد؟
0 الآسكا الولاية الأجمل
0 ஓღ° درس اكشن للخطوط °ღஓ
0 لفائف الخس
0 | | سرحُتْ في‘ وجہ الطفو ل ً ، ملآمح نآإعسِه خجو له َ
توقيع : ام ارجواااااان







عرض البوم صور ام ارجواااااان   رد مع اقتباس

قديم 04-05-2015, 06:13 AM   المشاركة رقم: 4
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضوة مميزة
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية أم ريومه

البيانات
التسجيل: Mar 2015
العضوية: 97577
المشاركات: 3,684 [+]
بمعدل : 3.07 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 49
نقاط التقييم: 174
أم ريومه has a spectacular aura aboutأم ريومه has a spectacular aura about
 

الإتصالات
الحالة:
أم ريومه غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه




سلمت يداااااااااااااك





υм вtℓαα likes this.

من مواضيع أم ريومه
0 ماذا تأكلين لتحمية الطلق؟
0 5 نصائح للتخلص من دهون الأذرع
0 أعراض الثلث الأخير من الحمل
0 دعاااء يريح النفس !!
0 اسألي نفسك 9 أسئلة قبل قرار إنجاب طفل آخر
0 نصيحة لوجه الله !!
0 مخاطر لف الأطفال الرضع بطريقة خاطئة
0 12 خطأ شائعاً فى الديكور
0 تناول حمض الفوليك أثناء الحمل قد يحد من خطر التوحد عند الجنين
0 كيف تساعدين طفلك على تحسين خطه
0 لحظة طهارة النفس والروح 🎀
0 كيف أنظم حفلاً اقتصاديًا ليوم ميلاد طفلي؟
0 لماذا قد يخطئ اختبار الحمل المنزلي أو اختبار الدم؟
0 أهم التوابل والبهارات لكل الوصفات
0 شكشوكة
توقيع : أم ريومه


‎اللهم اني اعيذك مافي رحمي بكلماتك التامه من كل شيطان وهامه وكل عين لامه
‎اللهم اسالك ان تحفظه وتجعله ولدا ذكرا بارا معافى كامل الخلقه دون زياده او نقصان
‎اللهم لامانع لما اعطيت ولا معطي لما منعت
‎ربي اني نذرت لك مافي بطني محررا فتقبل مني انك انت السميع العليم

عرض البوم صور أم ريومه   رد مع اقتباس

قديم 04-05-2015, 06:23 PM   المشاركة رقم: 5
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
المساعدات
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية إحساس إمرأة

البيانات
التسجيل: Nov 2012
العضوية: 62727
المشاركات: 68,530 [+]
بمعدل : 33.30 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 50
نقاط التقييم: 7716
إحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond reputeإحساس إمرأة has a reputation beyond repute
 

الإتصالات
الحالة:
إحساس إمرأة غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه




الله يعطيك العافية يالغلااا
ولا تحرمينا من جديدكـ ,,,,
لآعدمتي ,,, ولآهنتي





υм вtℓαα likes this.

من مواضيع إحساس إمرأة
0 الطلاق.. الخلع.. حق الرؤية.. النفقة
0 خلفيات للموآضيع ,ل قسم العصائر والمشروبات
0 هنا نقاط المسابقة الطبي العام .. بالتوفيييق للجميييع
0 علامات الولادة ، معلومات عن علامات الولادة ,وكيفية التعامل معها
0 البطان الرحمي او الترحم او التغمد الرحمي أو شذوذ نمو بطانة الرحم Endometriosis
0 تجهيزات الإستقبال طفلك بلون الاصفر , ستايل لون الاصفر للحفلة روووعة .
0 ♥سلاسل ناعمة ♥ لعيونكم الحلوين♥
0 تمريه ،تناولها مع القهوة العربية
0 ◄◄ هذا مَ يجب أن تأكليه بعد الحمل !! ◄◄
0 كابتشينو مع الكيت كات
0 طريقة عمل حلوى الحلقوم ،بالصور وبطريقتين
0 عزيزتي الحامل .. هل تعلمين متى تكونين بحاجة إلى الراحة ..؟؟
0 ستاير روعة للمنازل ،ستائر عصرية ، ستائر مودرن
0 الدجاج الحار
0 كل عام و انتم بخير ♥
عرض البوم صور إحساس إمرأة   رد مع اقتباس

قديم 04-06-2015, 04:26 AM   المشاركة رقم: 6
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضوة نشيطة
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية um maloka

البيانات
التسجيل: Mar 2015
العضوية: 97571
المشاركات: 43 [+]
بمعدل : 0.04 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 13
نقاط التقييم: 50
um maloka will become famous soon enough
 

الإتصالات
الحالة:
um maloka غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه




الف شكر تسلمي علي مشاركتنا الوصفة الرائعة





υм вtℓαα likes this.

من مواضيع um maloka
توقيع : um maloka

. ام ملوكة





عرض البوم صور um maloka   رد مع اقتباس

قديم 04-06-2015, 05:33 AM   المشاركة رقم: 7
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
المشرفة العامة
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية أم حمودي وعبودي

البيانات
التسجيل: Mar 2011
العضوية: 22432
المشاركات: 7,246 [+]
بمعدل : 2.73 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 100
نقاط التقييم: 687
أم حمودي وعبودي is a splendid one to beholdأم حمودي وعبودي is a splendid one to beholdأم حمودي وعبودي is a splendid one to beholdأم حمودي وعبودي is a splendid one to beholdأم حمودي وعبودي is a splendid one to beholdأم حمودي وعبودي is a splendid one to behold
 

الإتصالات
الحالة:
أم حمودي وعبودي غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه




موضووووع شهي

جوعتيني





υм вtℓαα likes this.

من مواضيع أم حمودي وعبودي
توقيع : أم حمودي وعبودي






اقتباس:

« ربّ هب لي من الصالحين »
« رب لا تذرني فرداً وأنت خير الوارثين »
« ربّ هب لي من لدنك ذرية طيبة إنك سميع الدُّعَــآءِ »














عرض البوم صور أم حمودي وعبودي   رد مع اقتباس

قديم 04-06-2015, 04:16 PM   المشاركة رقم: 8
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
نائبة المديرة العامـة لـ منتديات حوامل
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية υм вtℓαα

البيانات
التسجيل: Jan 2013
العضوية: 69860
المشاركات: 32,988 [+]
بمعدل : 16.50 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 50
نقاط التقييم: 4234
υм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond reputeυм вtℓαα has a reputation beyond repute
 

الإتصالات
الحالة:
υм вtℓαα غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : υм вtℓαα المنتدى : قسم التغذية
افتراضي رد: السمبوسه




يسلموووووو المرور العطر





من مواضيع υм вtℓαα
توقيع : υм вtℓαα



اللهم اني استودعك اهلي وبيتي وزوجي وبناتي
بسم الله آمنت بالله توكلت على الله ولاحول ولاقوه الابالله
ربى هب لى من لدنك ذرية طيبة انك سميع الدعاء
ربي لاتذرني فرداا وانت خير الوارثين ♥

اللهم اشفي اختي شفاءاً لايغادر سقماً

عرض البوم صور υм вtℓαα   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

جديد منتدى قسم التغذية

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
اله صنع السمبوسه وجن عمري منتدى السوق التجاري 18 07-23-2013 02:10 PM
السمبوسه المقرمشه شموخي غير.. قسم التغذية 10 01-30-2013 05:36 PM
اله حشو السمبوسه متوفره وجن عمري منتدى السوق التجاري 17 07-20-2012 05:26 PM
(((السمبوسه الهنديه00تفضلي))) العاااالي مستواها قسم التغذية 12 06-20-2012 02:20 AM
السمبوسه الهنديه يامحبي السمبوسه عزيزة النفس قسم التغذية 1 06-13-2009 08:53 AM

 

الساعة الآن 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

Privacy Policy - copyright

لا يتحمّل موقع منتديات حوامل النسائية أيّة مسؤوليّة عن المواد الّتي يتم عرضها أو نشرها في موقعنا، ويتحمل المستخدمون بالتالي كامل المسؤولية عن كتاباتهم وإدراجاتهم التي تخالف القوانين أو تنتهك حقوق الملكيّة أو حقوق الآخرين أو أي طرف آخر .